Sunday, September 11, 2011

Kancil, lu jangan kurang ajar sangat

Berkepul-kepul hati gua berasap kale kelabu. Mati semua aedes-aedes kat Shah Alam ni. Hati gua membara-bara. Ni kalau jual bara buat bakar BBQ, memang jadi jutawan la gua. Lepas ni gua takde dah nak buat entri cerita urban lifestyle gua. Semua gua cerita hal MLM jual bara hati jahh. Lepas tu mungkin gua bakal bergelar Dato' Jelina. Se-level Sitinohaliza uollsssssss!!! Membangunkan ekonomi Bumiputera kekdahnya.... Hikhik...

OK! 
Hati gua panas sebenarnya. Manusia mana yang tak berhati perut paking kancil ngam-ngam belakang moto gua! Ni level kurang ajar namanya. Punya banyak paking, lu nak jugak membontot dengan moto gua. Apa cerita ni! Luar tabii ke hape! 

Gua tau tu kotak paking kereta. Tapi gila apa gua nak paking moto kat kotak paking moto yang gila seram dan konfem-konfem la tak selamat bagi wanita sopan macam gua!

Gua tak tau town planner mana punya kerja join dengan arkitek mana, design layout bagi paking moto dok hulu banat! Gua tau moto gua takdak cap BMW ka, Merc ka, Jaguar ka. Tapi jangan dok sisihkan pengguna miskin macam gua. Kalo gua pasang mangga solex pelam sampai patlima bijik pon, hati gua belom tentu senang nak membeli belah dalam Maidin tuh! Moto belom abis bayar bhaii.. Paham-paham la sket. 

Eh gua hangin lagi ni. Boleh dia paking sedap-sedap ngam-ngam sekotak dengan moto gua padahal kat belakang ada kotak kosong. Kurang ajar ke nak ngorat gua??? Gua nak keluar tak boleh hokkeyyy!!! Kiri kanan ada kereta. Belakang lu plak nak rapat-rapat, apa cer??

Ni kalau di masa depan anak gua becinta dengan anak dreba kancil ni, memang gua halau keliling Malaysia! Gua pedulik apa! Jenis tak belajar sivik!

11 000 000 vote Jelina utk ABPH 2010:

~najwa~ said...

apa kata ko main 'gores dan lari', haha...

sesekali tak pe kot main gores-gores nih (^.^)

Fina Fento said...

kita senasib jelina.
serius benci pembuli macam ni :-/

.sweet-ants. said...

setuju najwa. gores kasi mendalam sikit ok :D

JelinaJoli said...

@najwa: oh permukaan kancil dilitupi bendera selangor dan suasana amatlah clear time tu

@fina: kojaq gila kan??

@ants: tergores hati mak nokk

karatz said...

yang lu pegi paking kat kotak kete ape pasal?dah tempat paking hulu banat tu utk moto,tu mmg dah special utk bukan taraf bmw ke merc ke terima je lah..jeli..jeli..hahahahahaha..

Waqheh said...

keh keh keh sempoi cerita hangin lu...

@tune® said...

lu belajar sivik x?

ala...kancil bajet comel la tuh...

~iz~ said...

kn bagus lu layan jer beb..hehe

JelinaJoli said...

@karatz: lu menghina keturunan moto gua????


@waqheh: masih berangin nehh

@atune: tak. sabjek gua dah limited

@iz: kancil dengan yamaha x sekufu

karatz said...

hahahaha.kalau king blood sekalipon lu punya moto tetap paking nya di hulu banat....hulu banat jeli..hulu banat.......

JelinaJoli said...

karatz,lu mencabar keimanan gua.. sabar gua bagai dikorek2