Thursday, May 5, 2011

Stress

Pertamanya, gua kena transfer department tanpa notis 24jam maupon 1saat. 
Kesimpulan, kampeni bakhil itu diterajui seorang hitler kuku besi buatan!

Keduanya, gua sekarang tengah training secara paksa yang mana gua rasa elaun kerja gua kena tolak setiap hari gua pegi training. Jadah betol elaun nak tolak, padahal bukan gua apply mintak tukar.  Pegi tempat training pon bukan kampeni bakhil tolong jemput tolong hantar!! Macam neraka gua rasa kampeni bakhil ni punya management. Dulu zaman uni takdak belajar kos admin ke tah bos-bos ni . Suka suki transfer orang tak tanya apa-apa dulu. Main hukum paksa macam masuk ISA! Gua ada jugak belajar sabjek bos-bos.  Tapi dapat jawatan buruh jugak. Hari buruh tak pulak gua dapat cuti. Yang bukan buruh, bersepah lepak shoping kompleks besuka ria sambut hari BURUH, termasuk BOS-BOS yang perasan depa BURUH! 


Gua rasa dah 3 tahun gua stop belajar. Now kena belajar lagi. Bodoh betol gua rasa dipaksa belajar ilmu-ilmu menghapal ni. Depa tak baca ke dalam resume, sabjek biologi gua B!!! Sejarah pon A2!!! Belum kira sabjek membaca lain macam kimia segala tu. Itu pon sebaya je grednya. Nak jugak paksa gua hadap pembelajaran-pembelajaran stail hafalan!


Belakang parang memang la bole tajam kalau asah lama-lama. Tapi ni otak Jelina!! JELINA!!  Bukan Jelingan Jelina! Itu memang dah tajam dan seksi! Gila apa nak mengasah otak! Lu nak pakai apa asah otak gua?? Besi?? Batu?? Karang berdarah otak gua, dah jadi pendarahan dalaman pulak! Sapa nak sponsor kos wad gua???????





Kampeni bakhil tu?? 
Hermm.. Tak payahla. Baik gua tukar profesion jadi buruh binaan. Hari buruh, dapat jugak gua cuti 1 hari. 
 
 
 
 
nota; gua tengah stress. gua rasa macam ada harimau je dlm otak.

12 000 000 vote Jelina utk ABPH 2010:

Chybee said...

seteres ke? hehe...padan lama xnmpk. practical rupanya. hehe

Fina Fento said...

sabaq jelina..sabaq

Sabo je la

pepsi satu said...

keh2....da lame x nampak lu jelina..lu keje elok2..skang bukan sng nak dpt keje..b0s2 sume tu lu bg penyepak sedas dua sorang bia kasi sedar sket...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam.
kalau awak nak letop sesiapa ajak gua

@tune® said...

giler bakhil...

mesti masak xpakai minyak cap buruh...

kurang kolestrol tuh...

karatz said...

lu suh BOS BOS lu ngadap gua.gua nak brainwash otak BOS lu,BTN punya style.kasi hormat tabik sama itu Jelina Joli.

.sweet-ants. said...

minyak dah naik skang. keje jgn x keje

.sweet-ants. said...

minyak dah naik skang. keje jgn x keje

cEro said...

pergh!! ni stress habis ni..sabau yek sabau...

JelinaJoli said...

@chebee: praktikal? hahahahha! lu ingat gua kanak2 uni lagi ke?

@fina: sabaq celah mana, habaq mai..

@pepsi: kalo bos tu buta2 belaka, selamba je gua sepak selima das dua.

@brutal: lu ni ber awak gua plak dengan gua ya??

@tune: bakhil dia level minyak ron 97

@karatz: lu pon karat, nak brenwash deme plak..

@sweet: gua kayuh beskal je

@zero: kalo stress abis, dah x stress la

Benrauf said...

kesian lu.

miss T said...

miss j i stuhu sesangat nagn u opnye artikel mmemang sewel and wat sesuka ati gaji mkn turun, 1st time i koje company kasi gaji makin cipoott
nak kate kaya mmg kaya tp utk org bawah cm kte nie ditolak2 cam bola jew