Sunday, May 31, 2009

Off 4 Few Days

Aku tade mood nak apdet blog.

Nak bawa diri seketika. Errr..maksudnya tidak apdet buat seminggu maybe. Bukan sbb saya keciwa dengan bekurangnya komen2 anda ataupon kelembapan intenet di rumah ini. Tapi kerna hati ini perlu dirawat. Masok ICU mungkin. Jika sudah sembuh, bole la entri2 yg penuh kegembiraan dipancarkan di sini kan? Yelah, takkanlah diri ini mau melepaskan emosi yg tidak stabil di arena blog. Kang tak pasal2 dato' ini dilabel "pengikut hawa nafsu semata2 hingga menguris perasaan rakan2 blogger yg laen". *sungguh mulia ayat2 ini kan?*


Maaf kepada pengunjung2 setia. Saya sedang mencari mood dan kebahagiaan yg hilang. Sob3.. Silalah menangis bersama2.


nota: Sedang merancang untuk ke obesi sambung stadi. Mungkin bole merawat luka yg terpendam. Kadang2 perlu bekorban untuk kebahagiaan sendri, bilamana telalu banyak bekorban untuk kesenangan n kebahagiaan org laen yg akhirnya melukakan.

Wednesday, May 27, 2009

Behati2la di Jalan Raya weh!

Hari ni n semalam aku sangat2 menyarisi seksiden. Tak paham sunggoh cara rakyat mesia membawa kenderaan memasing. Tak perlula cite pasal pegerakan sebijik bas, kabota, bekho, maupon bas. Sememangnya kegedabakan kenderaan2 tesebut bisa bikin jalan jem, tetambah keslowan mereka di jalan yg sebok. Sape brani potong? Silap potong, mau badan tepotong. Muahaha!

Semalam balik keje aku folo sebijik bas kilang ni. Malang ok mengekor sebijik bas! Tetiba dia drop orang tepi jalan sesuka hati dgn membentikan bas gedabak itu di atas jalan. Aku yg membawa selaju 90km/j sangat kecut perut tekan brek. Vangang betol! Aku naek moto ok! persona merah ada dengan si pato yg maco itu. So merempit saja aku setiap hari. Akibat brek mengejut, muka aku btol2 di belakang vontot bas itu. 3 benda aku hangin dengan bas dan pemandu bas tu. 1- Benti mengejut di atas jalan. Bukan di tepi jalan. 2-Sekali bas jalan, asap berlari2 keluar dengan meriahnya menyerbu muka aku yg sedia itam ini. Tambah menghibakan, helmet aku yg bercermin kalis peluru dikebas paksu aku. Makanya tepaksa la aku melindungi kepala ini dengan helmet yg x bercemin. Bayangkan serbuan betalu2 asap itam tanpa pelindung muka di wajah ini. Mencik gile! Oleh itu, kelajuan moto menjadi 20km/j untuk menjauhkan diri dari bas tesebut. 3- Kelajuannya adalah siput vavi. Dahla gedabak, conquer jalan sorang2 sampai takleh potong. Bawak slo pulak?? Ingat masa itu bukan emas kah?

Selepas bejaya menjauhi bas itu, kelajuan menjadi 60km/j. kat depan ada sebijik basikal. Bila je nak potong beskal tu, bole plak drebanya membelok kanan untuk buang sampah di seberang jalan? Memang mau aku maki kaw2 je. Tau ar beskal tade side mirror. Tapi takkan tau nak redah je cross jalan? Ingat jalan tu JALAN SUKATI LINTAS ke???? Harus besepai beskal n muka ni bertabor dengan sampah kalo tak sempat brek. Bodoh btol!

Lagi 1. Memandangkan mesin punch kad kat PGR tu cepat sampai 10 minit, tepaksa la aku keja masa. Tapi yg hangin lagi skali, ada kreta dengan megahnya begerak siput vavi dgn sebelah taya di atas line putus2 di tengah jalan. Cane nak potong?? Potong kiri kang, kena himpit plak. Potong kanan, x nampak kete kat depan plak? dah tu?? pentingkan diri sendri pemandu di jalan raya ini.. huh!

Las skali, tadi masa bosan2 tunggu trafik lite tukar kale ijo, sesuatu belaku di depan mata aku. Mcm surprise pon ada jugak. Hahaha! Alkesah, jalan itu 2 lorong. 1 lorong untuk terus. 1 lagi untuk belok kanan. Tapi sebijik lori sgt bodoh drebarnya kerna menghentikan lori di lorong terus, bukan di lorong sebelah kanan walopon dia nak ke seblah kanan. Bila je lampu ijo, aku tengokla lori tu belok kanan. Viva di sebelah lori tu belom gerak. Aku bajet dia tamau seksiden dengan lori panjang gile2 tu. Tapi lepas je lori tu kona kanan, aku tengok atas jalan besepai saki baki anggota kenderaan. Rerupanya, itu milik bumper n lampu viva yg sebelah lori tu. Tekejut wooo! Tetiba je ada seksiden di depan mata! Kenapa jadik begitu??? Oh, ekor lori itu sgt panjang dan meraba bumper si viva ini. Sian awek tu. Hahahah! Sonok oooo tengok seksiden petama kali di depan mata. Kiranya aku ni saksi kejadian la kan?? Fuh, bangga oooooo!!! Lampu merah lama pon dah x pedulik!

Sekian laporan trafi hari ni.



P.s: Ni entri pada rabu, 27 may yg x dapat dipablish atas masaklah teknikal. Hihihihihi


Ps lagi: Tahniah untuk cik myra yg konvo smalam....

Monday, May 25, 2009

Rindu??

Hihihi.. Ramai jugak yg rindukan si kedi Penang Golf Resort ini. Hari ni ada staff tournament. Almaklumla semalam gaji mashuk.. Tapi aku tidak le memperoleh barang sesen dari golf course itu. Bos cuti seminggu. Temankan org rumah ke KL. Superbaize plak amek half day rini sbb nak join tournament itu. Aku? Yabedabedu la..

Apa yg bes keje kat padang golf ni? hahaha! Polis tak saman weh tak pakai helmet naek moto. Tadi aku pusing2 course naek moto. Polis terapik buat tatau je. kihkihkih. Punyala heran aku ini. Rerupanya diorang tu eskot TYT maen golf saja la. Hahaha! Patut la patuh saja. Minggu lepas TYT penang maen golf. Minggu ni maen lagi. Aku bajet ar, kembong poket kedi tu rini. Yela. Semalam gaji. Harini masok upah kedi plak. Rugi betol aku yg tak tau memandu ini. Cis!

Tengah dok lepak2 tepi padang sambil ushar aci2 tabur pasir atas green (green itu ialah kawasan terletaknya lubang untuk golfer memukul dan memasukkan bola), ada lagi plak segerombolan eskort baru kuar tol bertam. Haiyaa.. Mentri mana lagi ni? Aku bajet Tun Lah balik ushar kampung halaman la. Tapi tak clear. Kalo tak, musti dah leh ushar rapat dengan Jeanne. I like Jeanne taw!


p.s: Atune n Myra, wa ushar jugak org2 kaya latok2 sume, ramai apek la. lu olang mau buat laki kah? Ade jugak yg muda mudi anak latok2 melayu. wa usha nama diolang dlm buletin kelab. Bapaknya nama razif. anaknya wa tatau nama. tapi wa sages, lu olang amek wa punya GM lah. wa bajet dia jugak kaya walo wa belom penah face to face dgn dia kecuali jeling2 di jalan raya.

ika, kamu rindu dato'? silalah lawat PGR. dato' everiday di sana mengerah keringat tulang 4 kerat.

Sunday, May 24, 2009

Saya Bukan Kedi Maupon Aci Di Couse

Halu kawan2.. Muncul kembali dato' ini. Siapa bilang gelaran dato' tu ditarik balek? Pato wa memang jeles amat lah tu.. Yelah.. Wa kan keje di golf course 62 lubang. Bapak mertua wa merangkap daddy pato wa itu cuma maen golf di course 18 lubang je. Mestilah dia jeloz kan? Takpe. Wa tak marah pon. Wa sebenarnya lama tak hapdet sbb sangat bizi dengan tugas2 khas yg tak bertauliah wa di golf course itu. Wa praktikal 2 bulan di sana. Sangat busan ok! Kul 7 punch kad, kul 4 balik.Ari jemaat wa balik kul 12. Ari sabtu wa ponteng. Wa memang rajen amat!

Wa amat benci kena paktikal dengan tugas2 yg tak mencabar bakat kepimpinan wa. Yelah, sebagai seorang dato', haruslah diserahkan tugas memimpin dan mempoyo kan? Tapi tidak. Wa ari2 naek buggy masok course cek green, bunker, tee box, putting green dan sebagainya. Tapi wa tengok je ar. Tade nak tolong cakar2 rumput ke hape ke. Wa buat ape? Wa ushar org2 kaya maen golf. Hahahaha!

Wa dulu mencik amat golf. Now wa rasa nak poyo2 la dengan melibatkan diri dengan dunia golf. Mana ar tau tetiba wa bole pemes mcm kayu rimau ke kan? Lagipon, bapak mertua wa suka golf. Boley ar wa bodek n topap markah untuk jadi menantu kesayangan suatu hari nati...



ps: wa makin itam macam aci2 yg keje dekat bahgian course mentenan tuh. ari2 bejemo tengah panas. apa petua untuk kulit wa putih melepak semula ye? pato wa tasuke wa itam legam. nati wa senyum, napak gigi je... sape yg susah? wa jugakkkk

Wednesday, May 13, 2009

pekerja am di golf club....

salam kpd sume....

dato' yg anda knal slama ini telah d tarik smula gelarannya dan kini berkhidmat sebagai pekerja am di golf club...maintenance department...
di dept. tsebot tidak terdapatnye wyales ato cabeles o wuteva jenis internet...
so dato yg dah d raik smula gelarannya itu tidak dapat nak blogging2.... hahahahaha
ni pato die yg blogging utk die....
harap maklum...
segala persoalan yg x jelas, sila pakai cermin mata agar ia menjadi jelas ketika anda membaca...
soalan pe yg x jelas, haa, ini yg kite x tau ni.....
pe bende yg kte x tau, haaa, ini yg kte nak tau...
kalo nak tau, tanye r kat dato' tu sendri ye...

Saturday, May 9, 2009

Hutang V.o2

Ni tag dari atune si atos biwu...

Wa tamau cari lu kat padang mahsyar semata2 utang ni..So wa langsaikan skang. So, 0-0 la. Wa tamau nati lu pikir wa talak sesuwai buat menantu solehah.

Ni arahan:

1. Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang. jgn tipu2 ek..

Wa memang ta tipu. tade masa wa nak apply wallpaper baru semata2 nak jawab tag yg tade markah 100% ato pointer mcm final exam.

Ni wallpaper wa yg tade wajah wa maupon pato wa sbb wa baru gune laptop ni utk viva. Kalo wa taruk muka kaseh sayang luhur suci lagi murni, wa bajet fail dah tisis wa. Halap lu olang paham. Wa buat ini semua demi keamanan idop wa.


2. Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..

Wa kan da bagitau. Wa taluk je ini wopaper. Wa tade masa nak pikir shantek ke tidak. Ini kan demi keamanan viva wa. Wa lagi suka letak wopaper muka wa n pato wa, tapi wa tisau mak wa jeloz plak sbb gamba dia dgn abah wa pon lom penah jadik wopaper laptop.

3. Tag 10 orang..

Banyak org suda buat ini tag. Wa da biasa tengok wopaper insan2 sebaya wa. So, wa dgn ini mengetag org yg lebey taraf dari wa seperti enjelina joli, bredpit, kati holmes, laki dia si tom krus, myra idora, zirconnection reset, cik epa raziah, lagi 3 owang? wa tag polis kat bukit aman, pato wa sbb wa ta penah tengok wopaper destop hi spec dia, n las skali eli sekandar sbb wa nak cek wopaper dia ada taruk wajah cik atun x.. muahaha!

Nota: Anda2 yg ta kena tag tu, bukan sbb naseb baek. Tapi dato' suda taw anda sume dah kena tag ini. kahkahkahkah!

Sori sayang, U lupe nak pam taya persona merah kita........ cisdel!

Arini ke Lembah Tengah aka Mid Valley.. Btoika i translet nih??? Hahaha! Aku tatau la apa masalah dengan pale n otak pato aku hari ni. Beliau tetiba pegi isi minyak je. Taya langsong tak pandang. Aku da rasa semacam 2 3 macam seperti machaaaa.. Ayoo! Sunggoh menggerunkan ok bila kenderaan tidak berangin secukopnya.

OK. Tiba di mid beyli dengan selamatnya n bejalan2 di sana. Pato aku hampir2 nak jejak 22 tawon, patotnya dia bawak wanita yg cantek molek tetarik ini ke cinema ke, boling ke, butik ke dan yg sestandard dengannya. Tapi tidak ok! Ke mana kita? Ya, ke Toys r us. Belek apa?? Nuuu kreta maenan yg bole drif2 tuh... Amboiii! Ahkak jugak dok belek katil baby, troli baby dan yg sebaby dengannya. Sunggoh berangan kan?? Biarkan.. aku tidak peduli apa omongan org, janji angan2 dlm sedar ini bole belangsong dgn aman.

Dah kuar TRU, jejalan lagi. Pusing sana sini. Gohed gostan, TERlalu plak dpn kedai maenan lagi. Ok. Patoh pada pato wa. Aku pon ikut serta masok. belek kreta itu dan ini. Weh! Sebijik bukan 3 4 kupang, RM ribu2 ok! Dasat2.. Baek aku bli sebijik moto cap honda ke... bole gak naek kan?? Huh! Dah tua2 pon nak jugak berangan bli maenan. Cis!!!


Bila mana kaki melangkah pulang, baru teringan kata2 Hencek Beliau suatu ketika dulu...

"Kecik2 tak dapat maen. Now kenala qada".


Owh, ok! Salah sape ye?? Huhuhu..

Moral: Silabli sume toys untuk anak anda ketika maseh kecik untuk mengelakkan kekempunanan.

Sekian.

Tambahan:
I nak cite yg bila dah balik ke paking, Persona merah itu fancit! Terbang duwet ini taw! EEEiiiii!

Sesi Melangsai Hutang V.01

Ok eberibadi. Memandangkan tah bila bole apdet lagi blog ni, memandangkan saya tepaksa balik Penang untuk praktikal, dan memandangkan brodband selkom di rumah yg mungkin ada dan mungkin tiada, biarlah diri ini membayar utang2 yg tetunggak sekian lama.


Tag petama..I jawab tag si angel. *angel pon de hati nak tag org kan??..*

1 Bekas kekasih saya adalah... Tapak kaki pato saya bila dia pijak pasir meninggalkan bekas yg dalam dan bersaiz 11 1/2..saya setia. Jadi tade bekas2 selaen bekas makanan.

2 Saya sedang mendengar.. kipas di bilik saya yg bunyi gaya helikopte tapi tetap panas macam dalam oven!

3 Mungkin saya patut.... Paksa pato saya kawen dengan saya sekarang! Hantaran jgn lupa rm12k. Itu selepas diskawon 50%. Harap maklom.

4 Saya suka... pato saya je..laen2 saya tak bape suka..ada pato saya, sume jadik saya suka!

5 Sahabat2 baek saya..tak praktikal sama saya...sume nak masok utan berbakti pada alam sekitar dan tumbuhan2 yg segar menghijau.

6 Saya tak paham...Cite imputih yg tade sabtaitel.. well..english saya tak bape pasih seperti pesihah.

7 Saya kehilangan..ingatan skarang untuk berpikir n mengingat apa yg saya hilang skarang.

8 Ramai yg berkata... Takkan Melayu ilang di dunia.. Cait! Sume nak ikot cakap p.ramlee. Saya sages, kita convert bahse tamil, cina dan sebagainya jugak untuk kata2 melayu takkan ilang tuh...

9 Makna nama saya.. Entah. Tatau. Tapi saya sesaja perasankan diri dengan memaksudkan namasaya sebagai sorang yg jinies, bijak, cantek, penyayang, pengaseh etc3 yg positif lagi membina.

10 Cinta itu... Milik saya dan pato saya. Bole kongsi 2 orang je. Kongsi betiga itu bukan cinta, tapi pale hotak mu!


11 Di suatu tempat, seseorang sedang.... Teringat pato dia tengah watpe.. mesej pon mcm malas2 je nak jawab,. bosan betol! pasang kamera mcm kat akademi pantasia baru taw! "hai, saya angie.."

12 Saya akan cuba... Menggemokkan diri menjelang pejumpaan jejakan kasih sayang centa dgn pato saya beberapa bulan dari skang. tambah 12 kilo dlm sebulan. amacam??

13 Ayat SELAMANYA membawa maksod... Gila! Selamanya tu pekataan!

14 Telefon bimbit saya.. sume saya paw org punya n saya punya henpon dah setawon kena curi..sejak itu sume henpon saya adalah paw2 dari org seperti pato saya sebanyak 2 bijik dan adek saya sebanyak sebijik, mak saya sebijik, macik saya sebijik. Saya? Malas nak bli henpon! Tunggu antaran nati dari calon suami saya. Bluberi bewane stoberi.. hihihi

15 Bila saya tejaga dari tido... Saya mesti cek henpon. Tade mesej, matik lah pato saya kena maki hamun dan marah2 ole saya.

16 Saya paling meluat bila.. org meludah merata2. Sepak baru taw! Pengoto!

17 Pest/parti adalah.. merimaskan! saya benci crowded2 nih..!

18 Haiwan yg paling comel yg saya penah temui ialah.. pet kat toys r us.. saya paksa pato saya bli! mayb nex2 month saya tuntut lagi pet ini.

19 Peringkat umo yg paling menyeronokkan.. 60 ke atas sbb rambut da tuka kale..tak payah dye2..

20 Hari ini... Hari jemaat nak masok sabtu..lusa ahad.

21 Malam ini saya akan... tido.. hua3!

22 Esok pula saya akan... pikir bila harus pulang ke penang.

23 Saya betol2 inginkan... rm1 juta yg tomok menang tuh! kayo den!

24 Ketika anda lihat wajah andaa di hadapan cermin pagi ini.. Oh, pagi tadi saya tido. Kul1230 baru bangun. so tak lehat cermin.. hahahah!

25 Pusat membeli belah dan arked permainan... perlu pegi bila poket penuh je kalo tamau meleleh air mata kempunan!

26 Makanan barat atau jepun.. Makanan Mesia yg de nasi n ikan kembong goreng. Inaf!

27 Bilik yg terang atau gelap.. Gelap enak tido n sejuk!

28 Makanan segera ialah..sedap bila lapa, tak sedap langsong bila ada nasi waktu itu, walopon ianya adalah mi sedap..

29 Ayat terakhir yg anda katakan pada seseorang... TQ, I love u.. *sila muntah kalo mau*

30 Siapa yg anda nak tag.. pato saya..tp blog dia dan sepayed! so, saya sukahati nak tag sesapa yg tengah pegang mouse skang.. hahahaha! *jgn tarik tangan anda ye...sonok scroll down ehh???*





Friday, May 8, 2009

Apdet

Ok. Tade mood nak apdet sebenarnya. Cuma bekenaan entri b4 ni yg mintak pandangan anda semua, tq untuk pandangan memasing. N finally adek aku pilih matrik sbb dia tamau kos tu yg memerlukan dia stadi selama 5 tawon setengah hanya utk degree, x campo diploma lagi. So, senin ni dia akan ke matrik.

Sok aku akan balik ngadap bumi Penang techenta n akan tinggalkan pato selama beberapa tawo. Aiseyh, sunggoh sedih. N disebabkan kesedihan itu, aku tade mood nak apdet semalam. Tengok la malam ni kalo rajen nak apdet lagi. Hahaha!


AMARAN: sila jangan tinggalkan komen berbunyi "sian..mesti sedey nak tinggal pato kan?" bla3... sila komen yg seronok2 sket..


Ya, kami merancang mau kawen lagi 3-4 tawon. Sangat lambat lagi kerna pato aku maseh blaja n tinggal 1 tawon lg kerna kos dia lebey 1 tawon dari kos aku yg KOSong ini.. Walobagemanapon, jika ada kenduri di hotel, pasti aku jemput kalian untuk datang menempur tawar masin manis. Kepada pembaca2 yg lebey senior dari aku seperti atune dan myra, sila bekawen sbelom aku kawen sbb aku tak cukop panjang kaki untuk melangkah bendul.


Nota: Harap maap..entri sangat busan.. nati saya apdet laen jika punya mud...*bukan MahMUD ok!*

Thursday, May 7, 2009

Kenapa Mahal Sangat?

Tumoro adalah las paper bg pato saya. Pato saya beridaman untuk menjejakkan kaki ke zoo negara. Oleh itu saya merancang untuk membawanya besiar2 di zoo negara pada keesokan harinya. Namun begitu, setelah mengecheck di bahagian administrasi zoo negara melalui wakilnya yakni official website milik zoo negara, adalah dengan ini dimaklumkan, bajet mini 2009 kali ini adalah di tahap kritikal dan tidak mampu menyaport bayaran masok sebanyak rm15 sekepala dewasa, melaenkan pada hari tesebut adalah besday pato saya, maka Beliau akan dapat masok fri. Tapi besday pato saya seminggu lagi. Alahai... saya sunggoh susah hati kerna tak mampu membiayai tambang masok ke zoo negara itu.

Di sini ada beberapa altenatif yg sungguh alternate untuk dilaksanakan demi menunaikan impian pato saya sejak kecik lagi itu...

1- Membawanya ke zoo dan membayar 1 tiket saja.. Dan saya tunggu di luar sehingga pato saya puas menikmati keindahan vontot2 gajah, najis2 harimau dan bulu2 orang utan sebanyak 3 ekor itu. *tatau skang maseh 3 ato suda betambah ato bekurang*

2- Melepak di mana2 pasa malam pada besok malam dan menadah gerimis ziana zain dengan sebijik mangkok.

3- Menunda program pada waktu yg lebey kaya di mana ikonomi saya adalah di tahap maksima yakni pabila saya sudah bekerja. *entah bila*

4- Memaksa Beliau membayar sendri tambang masok zoo negara itu. *nampak kejam plak*

5- Tak payah pegi. Baek maen boling. Wakakaka!


Tapi setelah berpikir2, saya rasa lebey afdal saya tundakan saja hingga saya mempunyai anak berusia 3 4 tawon, dan bawak besama2 suami saya yakni Beliau ke zoo negara itu. Apekes kapel pegi lepak zoo! Hilang bau2 minyak wangi taw!


p.s: tu la, org ajak pegi genting tanak. Nak jugak melawat sahabat sejati dari dunia berbeza. huh! tengok national geograpi dah la....eeeeiiii!

Wednesday, May 6, 2009

Sila Drop Pendapat Memasing. Wajib!!!

Ini merupakan entri yg siyes tahap pesaket diabetes nak wat insulin. Sila baca dengan dahi bekerut2 ala2 dilanda sembelit. Wa tengah letey pikir masalah rumah tangga mak abah wa dan juga wa dan adek bradek wa. *rumah wa 2 tengkat. mustila bertangga*

Wa tau lu olang sume bijak2 belaka dan penah masok unibesiti tahap unibers seantero donia. Wa tau lu olang paling kurang pemegang diploma, tapi wa jamin majoliti peminat wa adalah degree, based on what i ve seen. Chewah. Wa spiking london cheese role cake plaks.

Ok. Citenye mcm ni. Adek wa dapat 2 offer. 1 from matrik, 1 of cos upu. Kos upu tu diploma pengimejan perubatan. Ala2 cek x-ray, mamogram *auww*, dan cek ketumbuhan bla3 yg sewaktu dengannya. Adek wa kompius. Mak wa kompius. Abah wa lagi kompius. Tetiap ari tunggu posmen anto surat tawaran. Zaman da berubahla abah. Maen tenet saje laaaa..

Ok. Adek wa bebelah bagi. Dia memang mintak kos imej ubat nih. 2nd choice lagi taw! N dia jugak tejungkit2 kaki nak menapak ke matrik. Dia kompius. Wa lagi kompius. Wa sages dia pegi matrik kalo dia mau dipandang hebat seperti ini. "Wah, umo 18 da amek degree ye?". Tapi dia dan wa risau takot nati pesaingan lagi hebat lepas matrik nati utk apply degree plak. Wa takot nati dia dapat kos campak2 secukop rasa mcm masak mee megi.

Diploma nati pon boley sambong degree jugak. Kan? N tempoh dip+degree dengan matrik+degree pon tade beza. Kecowali la dia menggatal nak tuka u laen untuk degree. Contohnya dip kat uitm, sebok nak sambong degree kat UM. Harus bejanggut dia nak dpt scroll dgree sbb u laen musti la kedekut nak bagi pengecuwalian kredit kan?

Stating dgn dip atau matrik pon, umo untuk grad degree tetap sama. Itu yg wa dah kaji. Kalo si A amek dip, then sambong degree, dia akan tetap grad umo yg sama dengan si B yg amek matrik kemodian sambung dgree. *unless umo diorang tak same n tempoh kos dorang stadi bebeza. harap maklom*

So, wa tatau nak sages apa kat dia. Wa takesah memana pon tp wa risau nati kos yg diofer lepas matrik nati ala2 kadaran tukaran rengget ke rupiah saja. Kan menyesal tu!

Sini ar wa kasi result dia untuklu olang berpikir dengan waras dan membuat petimbangan yg sewajarnya demi kemajuan modal insan negara Mesia techenta ini.

Math, Add Math, Fzk = 1A. Chemistry=2A.

Kos ni maen radioaktif sinaran bla3 yg more on physics. Matrik jugak is more on calculation. Tu yg wat wa pening. Kalo dia berotak alah dengan nombor mcm wa, tade masalah. Wa musti suh dia reject matrik. Tapi otak dia materialistik. So, wa turut sama kompius. Sila bantu wa sbb pengesahan ke upu las on 10 May ini. Sila bantu ya.


Segala kerjasama dari pihak cik/puan/tuan saya dahului dengan ucapan trima kasih.

Sekian.

Yang menurut perintah,
Gf pato wa.


p.s; Pato wa sangat bizi untuk paper sok. So, wa dihalang dari bermesej2 menanyakan itu ini pada pato wa kalo wa tamau kena makihamunisasi. Sila tolong wa menyelesaikan masaklah di atas.


Due Date: 8 May 2009.

Tuesday, May 5, 2009

Draif tru

Tadi jejalan membayar bil besama suami techenta. *buweekkk!* kemodian, bepusing2 di Malayan Yinhang mengeluarkan beberapa ratus hengget demi isteri teshenta. Kemodian, Beliau mengoper KFC demi mengisi pewot ini yg tetiba benafsu menggila untuk menelan apa2 saja jenis makanan yg kelihatan di jalanan kecowali tempoyak, durian dan spisis Berlinnya yg laen. Diri terasa amat bahgia sekali kerna diofer makanan yg besh itu. Kemodian membeli ais untuk diminum besama soya. Tapi tetiba tepandang kopok leko. Eh, bukan. Kuali kopok lekor. Adoiya! Nak jugak nih! Tapi diri takut dimarah kerna demand yg melampau yg melebihi supply. Ok, pejam mata. Jangan pandang kiri maupon kanan jalan kerna pastinya ada gerai macik2 kopok leko. Adeh!

Setelah 2 jam peristiwa itu belalu, dan setelah melantak cheezy wedges KFC, skalang pewot ini mintak diisi dengan beberapa hengget kopok leko. Tolonnn!!!


Nota: Tadi KFC panjang gile Q, taley ke naek moto drive tru? teringin la. Tapi takot plak disundal makian hina oleh pemilik2 proton, honda, toyota dan sebagainya.


Ps to cik myra: Sek2 skang da ade KFC taw!

Monday, May 4, 2009

Salah Sape?

Thanx to viva. Sekurang2nya tesis aku yg berhard cover takan nampak mcm siyal.

Flow yg memula ok. Yg bole fight dengan megahnya, kemodian betuka menjadi mendung berarak kelabu. Wa lase mau klua pegi ambek wa punye draf dari supebaize wa kemodian wa blah. Wa extend je sem depan. Wa tasuke wat benda halai balai ala kadar tukaran aseng! Wa benci keja wa mcam cibai! Tapi jadi jugak! Keje wa selama bemalam2 tu selupa tak behage langsong walao serupiah. Wa tensi taw! Rasa nak tumpahkan darah air mata je. Tapi wa malu la. Wa tahan. Tahan. Wa tak mampu tahan. Wa kentut. Tapi itu sebelom wa masok bilik jatuhan hukuman. Setelah kua, wa tahan teary eyes wa dari besinar gemerlapan. Sebek air mata wa paham. Dia hanta sedara dia. Si mukus. Ape2 je la. Janji wa tak mengalir air mata.

Wa bukan nangis sbb wa kena q & a selama sejam. Wa wat muka selamba kodok mcm wa badak sumbu je. Tapi dalam ati wa, sumbu da menyala2. Wa rasa nak tembak je. Tapi nak tembak sape? Keje wa mcm siyal je wa rasa. Tensi wa! Tensi ooo! Wa analisis data penuh perasaan cinta dan kaseh sayang, tapi yg tehasil nan ado! Eeeeii!! Wa tensi taw! Mcm mana questionnaire wa bole silap 1 soklan sedangkan wa da anto cek taw! 3x ooo.. tensi wa! tesangkot sudah di situ. Tape..wa tau mcm mana mau cilok di hiruk pikuk kota raya tisis ni.Tunggu je tisis!


Pada sape2 yg nak viva atau tengah pulun tisis, wa sages lu olang pegila jumpe ramai2 lecturer. Bukan lu olang punya supebaizer saja. Wa jamin keja lu olang mesti pefek kalo lu olang lifer banyak2 lecturer n supebaizer olang laen. Macam wa lifer supebaizer wa je. Las2 keje wa mcm diulang tayang. Tapi wa tak kesah. Janji wa punya tesis tak macam dungu. OK?


Sekian, salam viva dari wa yg rase mcm nak vaviva jek. Huh!


p.s: wa hangin 1 badan sebenanye. wa nangis bukan sbb wa kena btolkan keje wa, tp wa ada mcm rasa marah sekalang. wa taley marah melampau, nati wa kua air mata. sebek pato wa ada teman halini. kalo x, mau wa menginap d jamban untuk memujuk hati yg marah.


to pato wa: u usha2 kat tingkap tu bikin lecturers sume prasan n tanya, "sape tu??". mesti diorang pk i gediq taw! eeee!

Sunday, May 3, 2009

Gara-gara Rajin Sangat

Semalam kroni2 Sezali mengerah keringat kemas rumah kat tingkat atas. Abis katil antik queen saiz tu dibuang. Abis kemas, diorang bakar sume sampah2 yg memang tak beguna langsong tu.

Tiba2 Incik Sezali gelabah. Dia lupa bawah tilam tu ada sampul isi rm ratus2 yg lagi sket nak cecah 1k. Buruh2 yg dah siap landing nak rehat tepaksa dikerah smula mencari sampul tu. Tuan Sezali dah dirasuk rimau. Cari cari dan cari. Godek sana sini. Tak jumpa. Sah! Kena bakar dah ni! Banyak tu!!! Adoila!

Tadi pagi Tuan Sezali call. "Duwet tu dah terbakar la tu" --dengan penuh tenang gayanya.

Padahal semalam, buruh2 nya merepot bahwasanya "abah mengamok tamau cakap rini!"

Aku pikir, dah pasrah kot. Hihihi.. Takpela. bukan rezeki kot. Tapi aku stil mengharapkan keajaiban. Mongkin teselit celah kapet ato pintu kot.. Kalo jumpa, leh lepak KFC ke kan?? Kan abah kan? Haha!

Wa Diserang Penjenayah..Tolon! Tolon!

Amacam tajuk? Mcam melepaskan batuk di escalator tak? Hahaha! Wa balu beli then blah dari pasar tani di area kawasan penginapan wa. Wa menginap di sini bukan bemaksud wa berhanimun di sini, tapi wa tido makan kencing sume di sini.

Wa beli air tebu sama soto. Lidah wa tetiba jadik jawa pulak ali ni. wa rasa sebab wa baru balik dari Klang minggu lepas sbb tu wa mengidam tahap lembu bunting. Wa makan soto tu dah bis pon. tapi wa rasa mcm kurang sesuwatu. Oooo, soto ni tade ikan bilis. Wa kurang merasakan kerangupannya. Kulang pedas pulak tu. Wa regret sbb lupa mintak sos lebey. Tape, wa curah kicap saje.

Bila selesai mentedarah, wa pusing belakang. Wa nampak merah2 oren je. Wa dah cuak! Askar wataniah dah serang wa! Wa takut! Ape salah wa???? Wa minum tebu pon dia olang malah ke??? Wa geram. Wa tensen. Wa amek kapas luka yg wa beli masa bopren wa seksiden dolu, wa tuang Acriflavine Lotion BPC 0.4 w/v yg bopren wa guna untuk cuci luka sekdiden beliau dolu, wa sapu sume askar2 wataniah itu mcm lap meja makan kat warung mak limah. Selesai! Mati ko semut durjana!! Banyak ooo.. Wa sangat cuak dia olang tamau mati. Sbb tu wa kasi pembunuh nombo 1 tewus. Amcam? Wa baek ati tak?

Saturday, May 2, 2009

What A Long-term Brain??


Pedulikan tajuk entri yg ontah hapo2. Nak jerit kuat2 kat sini...sila tutop telinga...


I WANNA FORGET EVERYTHING BOUT WUT HAD HAPPENED!!! IT BURDENS ME!!!! I WISH I COULD DELETE IT. ARGHHHHHHHH!!!! KILL2 DIE2!! I HV NEVA EVA WISH TO CARRY DIS RUBBISH POREYBER!! ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!





Nota: Maaf. Saya tensi kerna tak dapat lupakan kenangan pahit dan tak mungkin bisa walau ku coba nyanyikan lagu faizal tahir. Coba kau lihat!!! Coba! Cobala!

errrr..kat mana de jual peluntur otak demi menghilangkan ingatan? I scary la nak hantok pale ke dinding. Nati retak rumah ini.


Sekian.
Di kesempatan ini saya mengucapkan selamat maju jaya kepada datin sweet dan puan sri izzti, jugak Dato' Seri Beliau dalam exam pagi ini. Jangan tido taw!

Friday, May 1, 2009

I donno wut's wrong with u ??

Aku belom tido. Tadi sebok nak wat kuiz kat pesbuk tuh. Hambekla kawan2 semua menjawab ye. Tapi tak sangka plak dari post Fasihah yg dapat 57% je jawab kuiz aku, dah bekembang jadik perang negro-melayu. Bukan perang pakai senapang bom segala bagai. Ni perang pakai jari je. Tekan tekan tekan, tembak. Then tekan tekan tekan lagi, tembak. So far Melayu la menang sbb ada 2 perwira negara.. "perwira....dikaulah bla3" *sila nyanyi lagu perwira sebelom melangkah ke perenggan seterusnya. Tak nyanyi, jgn teruskan. Sekeh kang. Siyes ni! Blog ni pasang cctv.. ecece..Kecut pewot lu atune? Kempis idung lu myra? Kecut lutut ko noin? lomah jantong yo bang? pssstt..ika da cabot lari sbb takut..kikiki*

Ok. Sambong cito. Ni la namonyo bizi bodi. *apahal lak aku cakap nogori nih..badi ke apa nih??* Org sebok publish post utk kengkawan, dia sebok nak mengomen yg ontah hapo2. Pastu sebok suh org guna bahsa yg dia paham.

Ni la rakaman perang bukan saudara tesebut:

Domino Pizza: I ask to speak properly because I did not understand the Negro
*kuwang hajo dia kata NEGRO. Siam btol!*

Then, dia komen lagi. Bizi sunggoh. Org len pon tak komen lagi, dia anto lagi. Huh!

Domino Pizza: I ask to speak English I do not understand the Malaysian

Then Fasihah bersuara: pe org tua ni merepek nih...shuh..shuh
Domino balas: qand Anda menulis dalam bahasa Inggris Anda memahami *sah kopipes dari memana nih*
qand usted escribió en Inglés ¿comprendes *poyo nya mak aih...*

Aku da hangin. Aku pon besemuka skrin ke skrin : helo dominiq..we r all proud being a malaysian, s well s proud of our mother tongue. if u don understand, y don u get a malay-english dictionary..perhaps it might help

Domino pos piza lg: du hast sehr schöne Fotos
I speak five languages and you
وأنا أتكلم خمس لغات ولكم
*dia ingat aku tatau arab la tu. caitt!! arab aku spm b4 taw!*

Aku yg hebat: we donno what is schone. but we do know corn n cone.. sounds similar
btw, u don hv 2 put "ana" bcoz "alif" already represent "I". *Hambek ko!*
Fasihah: did u know malay well?
Aku to Fasihah: hahahah! hg tanya dia, 5 bahsa tu bahsa pa???
Fasihah to Aku: dia fham ka 'ana' ngan 'alif' tu?

Domino blur lalu menukar topik: I come to Malaysia in September or October 2009
I come to Malaysia in September or October 2009 for Doing Business in Singapore *aku rasa dia ni bukan bahsa ibunda english la sbb penggunaan pekataan yg kurang sesuwai..poyo ah pizza nih*

Fasihah betuka menjadik omputih: dominique,what kind of language that u can speak?..u mention 5 languages..can u list it

Domino penoh konfiden: yes
I speak - English French Spanish Italian and a little the Arab lyrics

Masa ni aku dah tak tahan nak gelang guling2. Arab LIRIK?? wakaka! Itupon dikira able to speak kah???

Nah hambek ko Domino dari aku: Hahahah! is dat nur'el sham song? hahaha! umi, sila join ketawa.

Dan Melayu menang akhirnya. Negro pon kalah......yey!!!

Domino: good night see you soon I am leaving the site

Fasihah: hahahaha,,,,
Aku: gud,,juz go n dream of ur sgapor..we wont never use english bcoz we love malaysia so much!! hihi..fasihah, sila tepok tangan kuwat2



Tatau pe jantina negro nih sbb gambo tade. Ni Fasihah punya member. Tah makluk mana tah dia kenal. Gila pa???


Moral: Sila poyo dengan bangsa asing semoga kita d pandang tinggi. Tak tere english, rujuk je kamus. Fasihah, sila jgn layan lagu manusia yg tatau jantina apakah itu.