Wednesday, February 25, 2009

Gemok Cane Ye?

Hari ni timbang berat lagi..

Turun 1 kilo lagi….jadi 41kg

Waaa!!! Apa sudah jadi?

Saya pikir, saya harus lakukan sesuatu?

Tp apa ya? Gain eight itu sungguh yuck!

Jadi apa lagi perlu saya telan???

Monday, February 23, 2009

Nak Curang lah

Kalo aku nak berpindah ke wordpress, agak2 ko, ok tak?? Bukan tukar rumah je ni, berpindah negeri trus nih…ada macam curang pada blogger tak?

Sunday, February 22, 2009

Edisi Mengutuk Orang

Die makan KFC aje, kite makan nasi dengan lauk kangkung goreng belacan saje… nak makan KFC, mane le kite mampu..kite kan orang kampung aje…sangat2lah tak mampu…lgpon ,KFC mane ade delivery dengan moto..kalo ade pon, delivery servis mane la nak hanta ke rumah kite di ceruk kampung nih…

Die pagi petang siang malam kais KFC, McD, Pizza, Kenny Rogers, bla3 yg seangkatan dengannye..tapi kite, kais nasi je siang malam…kite mane le tau potong ayam dengan pisau kan? Kite cubit2 je daging ayam dengan jari..seketul kite share 2 orang kan? Lebih berjemaah menggunekan kaedah itu…Kalo gune pisau dan garfu tu, terbang pulak piring ayam tu kan? Kite kan sunggoh country dan tradisional..

Tapi hari ni, kite gelak kuat sangat kan? Die pegi kedai makan yg hari2 kite makan…kite dah pelik2 dah..kat situ mane le ade KFC atau ape2 yg namenye western…bege cap madiha berpayungkan pastikan ramly baru beli tu ade la…kan? Pastu brade kedai tu pegi hanta makanan kat meje die…nasi goreng ayam taw! Saye syak, die memang perlu makan ayam tiap2 kali waktu makan la..takde KFC, ayam nasi goreng pon jadikla…

Tapi kite silapla awak… nasi goreng tu kawan die punye..letey kite 2 orang gelak berdekah2 kan? Ingatkan die dah desperate nak makan KFC sebab nak memboikot serail, rupenye tak.. tekak western tetap western…die teman kawan2 die makan je la wak… hahahah! Saye sunggoh malu dengan kesilapan pengetawaan kite yg sunggoh bertandok2 itu. *saye nampak bontot awak dah berekor waktu gelak tu*

Tapi kan wak..saye agak konpius la..nape la die asyek ulang alik belakang meja kite je…die nak tarik pehatian awak ye? Jeles betol la saye…atau die sengaje nak tayang henpon die yg canggih tu? Tak abis2 die menjawab call…atau mungkin die tengah begado dengan jejake bermoto kriss itu? Saye sunggoh seronoklah jike begitu…tapi kalo die nak menggoda awak semule, saye pastikan akan letopkan flat die dengan bom atantuya tu..saye series nih!

Eh awak, jangan tekejut saye bercakap penuh bahase urban dan banyak e e e… saye kan orang utare yg lupe asal jejak tali pusat saye…hua3… awak harap2 maklom la ye…

Afundi Bola Part I

Las aku tengok bola life is masa zaman2 skolah di Irshad tuh..setelah lebey 6 tahun, aku bepeluang tengok lagi pada hari ni…sudah bekurun kan? Pedulikan…aku tak berminat pon dengan bola2 ni…

Aku cuma nak mengkritik je hari ni… *padan muka kamu incik Beliau..sape suruh bawa saya..kan dah pemes angguta2 pasokan bola sepak persahabatan itu tadi*

Beberapa perkara yg perlu aku kritik sepedas2nya adalah tertera seperti d bawah:

1 Satu pasokan bola sepak padang cuma ada 11 pemain bagi setiap pasokan…bila didarab dua, ia akan jadi 22 orang…tapi apa yg saya nampak tadi, dah 26 orang…sunggoh mesra harmoni seperti kedah fm itew…

2 Kamu incik Beliau, apa posisi kamu yg sebenarnya? Defender atau striker? Mungkin kamu center yg berbip C agaknya..sekejap kamu d bawah mengadang bola, sekejap kamu d atas mengskor bola…saya tidak pahamla…salah jurulatih gamaknya.

3 Kenapala team kamu letakkan pemilik lori berplat 103 itu menjadi defender? Saya agak dia cuma menjadi model d tengah padang…dia cuma kejar bola, tp dia tidak menyepak bola…mungkin kakinya bercas positif yakni bercas yg sama dengan bola, makanya kedua2 permukaan bahan tersebut saling menolak.. *sila rujuk teori magnet*

4 Kamu perlu baiki teknik stop bola kerana saya lihat bola tak sempat brek, terus melantun ke tempat laen..sila berikan rehat yg secukupnya kepada bola sebelom d pass pada org laen.

5 Kamu sering menendang bola ke kaki org…apa kamu pikir itu tiang gol kah? Takpe…saya paham…itu mungkin akibat jerebu yg wujud d spek kamu kerna hujan yg makin menurun, jadinya kamu agak kerilu.

6 Pasukan kamu memang hebat kerana gol hanya bejaya d pecahkan pada pukul 6.15pm, namun begitu defender kamu bernombor 103 itu seperti sudah keputusan asa kerana tak mampu menolong gol keeper menyelamatkan gawang gol…buktinya, dia keluar padang setelah 1 minit gol dijaringkan..

POST MORTEM: Sila apgred semangat perjuangan dalam diri ahli pasukan kamu

7 Padang yg kamu guna itu buka padang bola…buktinya, tiang gol itu merupakan tiang gol hoki…jadinya, panjaga gol itu tak layak d panggil gol keeper, sebaliknya Goalie…Jadik, haruslah dia menjadi seorang robot, bukannya manusia.

Inilah robot yg paling layak berkawal dlm tiang gol kamu tadi

Ini ialah tiang gol bola sepak

Ini ialah tiang gol hoki yg kamu menendang2 bola tak hengat dunia tu

8 Pemain kedua2 pasukan sunggoh berdisiplin kerana wisel cuma dibunyikan sebanyak 2 kali…itupon sebab bola keluar padang.

9 Atok kamu itu ada bakat menjadi seorang atlet olahraga..sebabnya, dia hanya berlari2 d padang…dia berlari ke mana saja bola pergi..mungkin bola itu adalah GPS atau kompasnya.

Itu saja laporan utk berita sukan malam ini..menyusul selepas ini, Buletin Utama.