Thursday, January 22, 2009

Dis Blog Is Temporarily Shut Down

No entri for d time bein

SWOWK

Wednesday, January 21, 2009

Alahai Masalah..

Aku pos entri baru lg..masalah kali ni..hadoila…mak aku call td..katanya tempat yg aku apply praktikal tu lom boleh operasi sbb banyak utang..isk3…aku baru berangan nak sambung keje situ je b4 sambung stadi lagi..dah pulak timbul crita resort tu tak bayar hutang sana sini..cane org Melayu nak maju? Kata nak rasmi bulan 2 ni, tp arkitek kata duit landskap pon blom bayar kat designer..camne? hadoiii…frustnya aku kali ni..sunggoh! moga Cinta Sayang x de masalah ekonomi..aku mau grad nih!! Jgnla byk masalah..*kalo ku tau resort itu begini, pasti ku pilih Penang Golf Resort…skang cane?? waaaaaaa!!!!!! (!_!)

PENAMBAHAN: tiba2 abahku suggest praktikal d shah alam..aikk?? x rindukah dia pada puteri sulungnya ini???

Layan Cite Korea x Semestinya Mental Kan??

Hari ni 1 hari aku melayan cite korea --- Hello My Lady… hihihi…dari semalam aku x leh tido sebab cite ni la…baru kejap td abis…fuh….lega rasanya..selesai 1 esaimen (tesis langsong aku x sentuh plak!)…tp yg aku pelik nape la aku x nangis merambu air mata mcm cite My girl ek?? Pelakon pompuan dia sama jek..tp x pulak termenangis (mungkin aku bukan lg sorg yg sensitif..*hoi mangkuk!memang la x nangis sbb cite x sedey*) Apa2 pon mmg bes la jugak cite ni..tp my girl lg best tau! Knapa? Sbb hero dia lg hensem dah romantik la..wah3! *Beliau, sila jgn kecik hati atau jeloz yaa…* Kalo rasa nak tengok cite tu, bole la I tolong..tp bukan tolong bagi fail la..mampos la aku nak emel kau 16 episod..pakcik yahoo pon x larat nak angkut gi hanta ke pc kau..berat ooo (alasan seorang pemalas)..rajen2 la melawat crunchyroll n mysoju...gi tengok kat sana…x payah susah2 pegi TGV atau GSC *mane de panggung wayang tayang drama..ngok sunggoh aku ini*…depan pc pon bole…tp kaunter popcorn takdo ye….huhuhu..kau ingat ini panggung wayang? Punggung kau yg bakal melayang nati..wahaha..gurau aje..jgn marah saya..peace!

p/s: sarah, ko bole la bukak panggung utk drama korea plak..ri tu ko buat bilik ko jd panggung AJL kan?? Ko ingat aku tatau??

Aku Memang Layak Femes

Berita hari ini – karan takde dari 1030am – 2.10pm…sekian trima kaseh..

Crita hari ni…td gi lunch dgn Beliau, tiba2 terserempak dgn sepupu Beliau dan aku d perkenalkan..wah!! DIPERKENALKAN…dasyat sunggoh ayat…tekejut sunggoh aku rupa2nya spupu Beliau adalah budak matrik aku dulu…budak ni memang aku pantang nengok dia sbb aku x bekenan dgn dia sbb aku rasa dia ni spesis lelaki yg ala2 samseng n blagak..adehh…rupe2nye spupu Beliau…camno nih??? Takpe..mengutuk dalam hati sudey!

Itula…dunia ni terlalu kecik…adek kepada sepupu Beliau yg dijumpai sebentar td pula adalah junior aku d skolah menengah…asek2 jumpa sepupu Beliau..asek2 sedare Beliau…mental aku camni! Adoila..jgnla nati bila parents Beliau dtg rumah nak meminang, tibe2 terjadi peristiwa; “Laaa…sedare rupenye kite..” Haa..camno?? Sdare orait lg…kalo tibe2 pupu2, tak ke nati anak2 aku bakal kurang bijak sb gene x berkembang? Mintak2 dijauhkan…amin…

p/s: Aku Penang, Beliau Negeri 9, pon bole terkenal2 sedare masing2 ke? Tp sedare2 aku x plak Beliau kenali sblom Beliau kenal aku…

KESIMPULAN: Aku memang femes…kau apa kesah??? Orang femes sememangnya hot!

Mau invisible YM? Brani buatla!

Busan sunggoh pg yg tidak memengantukkan ini…dan aku d larang keras utk meYM Beliau kerana Beliau bizi wat keje..xpe2..sambil dok bosan2 ni, aku berfikir2 utk berblogging..tp mau crita apa ya?? Hermm…sedang aku ke sana ke mari d padang firefox ini (IE org da x layan taw!!), aku rasa baek aku cite pasal cek invisible kat YM..kan?kan?

Tak kesahla kalo kau sudah tau gimana caranya mau tau org itu invisible atau offline..biasala, manusia2 korporat mcm aku musti mau jaga standard..so langkah bijak lagi poyo, mestila invisible kan status anda..tp ade cara mudah lagi ringkas utk cek org tu tengah bersembunyi atau mmg langsung x online..

1- kalo mereka2 itu adalah pemilik akaun yahoo yg sign in to mobile, nak tau diorang ni invisible or x, cukop senang..kalo tibe2 name dorang ni x de kpale yahoo kale oren tu, maknenye, invisible la..

2- Kalo dia tu bukan on mobile mcm aku, nak detect dia, pon x susah..sila klik sini….(wah..aku baek hati bg link hari ni…try la..bes!!! byk lg web utk detect invisible ni..rajen2, tanyela uncle google dgn taip “detectinvisible”… selamat maju jaya!

Kalo x paham jugak, sila lihat gamba d bawah..



p/s: kalo entri ini seperti suda basi, jgn komplen pape tau! Sbb saya sudah suntuk idea besh3..rini nak baca paper..mayb bole tambah idea lg..kan? kan? (angguk je la..)